• EP-kandidaterne på sociale medier

  EP-kandidaterne på sociale medier

  Valgkampen er inde i slutfasen. Den endelige kandidatliste viser, at de 11 partier har opstillet 169 kandidater, og med få ændringer, er den ikke så forskellig fra den tidligere oversigt. Oversigten viser stadig, at der er stor forskel på, hvor mange kandidater partierne opstiller, samtidig med at den bekræfter, at en række partier er organiseret i tre valgforbund. Selv med udskiftninger, er det overordnede billede stort set det samme, når det drejer sig om kandidaterne på sociale medier. Næsten alle kandidater er på Facebook, der mangler kun en. Instagram er nummer to og LinkedIn er kandidaternes tredje valg af platform.…

 • Valgkamp i tomgang

  Valgkamp i tomgang

  Danskerne kan nu stemme til Europa-Parlamentsvalget og den lange valgkampagne er slut. I det store hele har det været en sløv og rodet omgang, især på Facebook. Her har de fleste kampagner været præget af et fravær af strategisk indsats og det meste har virket tilfældigt. For nogle kandidater virker det tilmed, som om det er for megen ulejlighed at skulle føre valgkamp på Facebook. Den store undtagelse er Anders Vistisen.

 • Annoncer for 244.370 kr.

  Annoncer for 244.370 kr.

  244.370 kr. har 19 kandidater til Europa-Parlamentsvalget brugt på 263 annoncer på Facebook og Instagram fra 1. januar til 31. marts 2024. Det lyder ikke af mange penge og slet ikke af mange kandidater. Det bliver det ikke mindre interessant af. Og der er mere.

 • Europa-Parlamentsvalg 2024

  9. juni 2024 skal danskerne vælge 15 nye medlemmer til Europa-Parlamentet. Og vi er ikke de eneste, der skal vælge nye medlemmer. På tværs af den Europæiske Union holdes der valg fra 6. til 9. juni 2024, og dermed bliver der sammensat et nyt Europa-Parlamentet bestående af 720 politikere fra medlemslandene.

 • Hashtag valgkamp

  Valgkampens hashtag er #ep24dk – eller er det? Kandidater og brugere på sociale medier er langt fra enige om, hvilke hashtags der skal bruges i forbindelse med valget til Europa-Parlamentet. Udover #ep24dk er der en stribe af danske-orienterede hashtags i omløb. Oven i det, er bliver der også brugt en række, som er rette den fælles europæiske valgkamp.

 • Spidskandidaterne til Europa-Parlamentsvalget 2024

  Spidskandidaterne er generelt godt repræsenteret på tværs af de sociale medier. Alle spidskandidater har en Facebookprofil, er på X og Instagram, og de fleste har en Facebookside og er på klar på LinkedIn. Til gengæld er der tyndet ud i feltet, når det drejer sig om YouTube og TikTok.

 • Opstillingsberettigede partier til Europa-Parlamentsvalget 2024

  Når der afholdes valg til Europa-Parlamentsvalget 9. juni 2024, kan vælgerne finde deres kandidater blandt de 11 partier, som lige nu er opstillingsberettigede. Fælles for alle partier er, at de alle er repræsenteret i det nuværende folketing.

 • EP-kandidaterne på sociale medier

  Alle kandidater er på Facebook – enten med en Facebookside eller en Facebookprofil. Herefter følger Instagram og lidt overraskende er LinkedIn på tredjepladsen, mens X er henvist til fjerdepladsen. Og så er det bemærkelsesværdig, at kun 25,6% finder det interessant at være på YouTube, mens 22,1% er på TikTok og kun 6,4% af kandidaterne finder vej til Threads. Tilsyneladende er disse platforme blevet vejet og fundet for lette, hvilket til gengæld giver de kandidater, som er aktive på platformene mere plads – og dermed mere synlighed.

 • @folketinget – til gavn for demokratiet

  Kyndelmisse 2018 blev et vendepunkt for folkestyret på Twitter, da Folketinget tweetede fra kontoen @folketinget for første gang. Det blev til præcis 220 tegn, inklusive et foto og fire hashtags.

 • On the radio: World Leaders on Facebook

  28. februar 2017 havde jeg fornøjelsen af, at deltage P1 Eftermiddag for at snakke om verdens ledere på Facebook. Anledningen var udgivelsen af undersøgelsen World Leaders on Facebook 2017, som Burson-Marsteller har stået for.