@folketinget – til gavn for demokratiet

Kyndelmisse 2018 blev et vendepunkt for folkestyret på Twitter, da Folketinget tweetede fra kontoen @folketinget for første gang. Det blev til præcis 220 tegn, inklusive et foto og fire hashtags.

#dkpol #dkmedier #folketinget #nypåtwitter

Det sidste, #nypåtwitter, kan måske virke en anelse komisk, eftersom Folketinget oprettede kontoen i marts 2009 – men det er en ubetydelig detalje, nu hvor man kan glæde sig over, at @folketinget endelig er til gavn for demokratiet

Hashtagget #folketinget ligner en begynderfejl, men med de to andre hashtags, #dkpol og #dkmedier, giver Folketinget kontoen retning:

#dkpol er det mest anvendte hashtag i Danmark. Ifølge Overskrift blev det anvendt hele 957.470 gange i 2017. Og så er det naturligvis det hashtag, danskerne bruger, når de diskuterer politik på Twitter.

Hashtagget #dkmedier er til gengæld et interessant valg, idet det åbenlyst er rettet mod danske medier og journalister. Nogle vil mene det er atavistisk, men da dagspressen – trods alt – stadig spiller en rolle og altid er på udkig efter en god historie, netop på Twitter, virker det rimeligt nok.

Hår i suppen

Desværre har Folketinget ikke helt styr på folketingsmedlemmerne på Twitter. Således mangler der 15 på Tingets liste over medlemmer, heriblandt formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen-Dahl, plus seks andre medlemmer fra Dansk Folkeparti. Fordelingen ses til højre.

To folketingsmedlemmer anvender andre konti end dem, Folketinget har fået på listen, to er ikke længere folketingsmedlemmer, og så har Folketinget få inddraget en enkelt falsk Twitterkonto, nemlig @SassLarsen.

Det sidste burde være en påmindelse om, at nu hvor Folketinget er aktiv på Twitter, burde alle folketingsmedlemmer se at få verificeret deres Twitterkonti.

PS. Jeg skrev om Folketinget på Facebook for snart fem år siden. Det finder du på Kforum.