Hashtag valgkamp

Valgkampens hashtag er #ep24dk – eller er det? Kandidater og brugere på sociale medier er langt fra enige om, hvilke hashtags der skal bruges i forbindelse med valget til Europa-Parlamentet. Udover #ep24dk er der en stribe af danske-orienterede hashtags i omløb. Oven i det, er bliver der også brugt en række, som er rette den fælles europæiske valgkamp.

Hashtags bliver i dag brugt til at samle og organisere indholdet på mange sociale medier, som eksempelvis X (det tidligere Twitter), Facebook, Instagram, LinkedIn og TikTok. Men hashtags kan også anvendes til at gøre opmærksom på en specifik kampagne, der læner sig op ad emnet. Ønsker man at følge et specifikt emne, kan man således finde det med hashtagget, der for det meste er klikbart og søgbart.

I forbindelse med den nuværende valgkamp, afspejler hashtagget #ep24dk at der er tale om valget til Europa-Parlamentet i 2024 i Danmark. Og så afspejler det formen, som er anvendt ved de seneste valg, som #ep14dk og #ep19dk. På den måde kan det anvendes til at skabe eller invitere til en fælles diskussion. Derfor virker det næsten ironisk, at der i stedet for et eller få hashtags, bliver anvendt mange forskellige om det samme emne.

Flere anvender hashtags i opslag (posts eller tweets), som er rettet mod den bredere Europæiske valgkamp. Og det kan jo være fornuftigt nok, hvis man vil byde ind i den europæiske snak, men hvis man vil ramme den specifikke danske valgkamp, er det knap så fikst. Vil man begge dele, skal man så anvende flere hashtags, fx #ep24 #dkpol.

På listen over de hashtags, der lige nu benyttes til at organisere samtalen om valgkampen, er følgende danske hashtags:

#ep24dk

#EUvalg24

#EUvalg2024

#ep2024dk

#EUvalg

#epvalg

#epvalg24

#epvalg2024

#europavalg

Udenlandske:

#ep24

#ep2024

#epelections24

#epelections2024

#EUelections24

#EUelections2024

Denne side bliver opdateret i løbet af valgkampen, når der dukker nye hashtags op. Og se du et hashtag, som ikke er på listen, så sig endelig til.

Siden er senest redigeret 11. april 2024

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *