Building Global Community

16. februar 2017 kom Mark Zuckerbergs længe ventede nye visioner for Facebook, med titlen Building Global Community. Her kan du læse om en lang række kommende ændringer af Facebook, der tilsyneladende skal pakkes snart i flere rum og hastigheder ved hjælp af øget brugerkontrol, en demokratisk proces i stor skala og kunstig intelligens (AI), der altsammen skal reflektere lokale kulturelle værdier og normer, politiske forhold, og samtidig skal respektere lokale love.

Der er også nyt for os, der har fokus på politik på sociale medier, samt om forholdet mellem sociale medier og klassiske massemedier. Med hensyn til det sidste, er det svært at være i tvivl om, hvilken rolle Zuckerberg tilskriver sociale medier, når han fx. skriver: “Just as TV became the primary medium for civic communication in the 1960s, social media is becoming this in the 21st century.”

Zuckerberg peger på flere centrale emner, som jeg vil kigge mere på her i en meget nær fremtid, heriblandt mobilisering frem til valg og GOTV, men også, hvilken rolle tilstedeværelse på sociale medier og engagement har for chancerne for at vinde valg. Stay tuned 🙂

Dagens #MustRead om Facebook er Zuckerbergs Building Global Community

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *