Permanent vinterferie = Krise


Herover vises grafen for Hyllesteds store tabel for ugerne 4 til 7.

Det er åbenbart, at Det Konservative Folkeparti har svært ved at vinde opbakning for deres synspunkter og mobilisere deres bagland. En af årsager ses tydeligt på Facebook: Der er intet fald i partiets aktivitetsniveau, når der holdes vinterferie. Når kurven begynder at flade ud, kan man se krisen for alvor. Samlet set har partiets folketingsmedlemmer foretaget 42 statusopdateringer siden årsskiftet. Mai Henriksen er højdespringeren med 20 statusopdateringer, mens Lene Espersen, Brian Mikkelsen, Mike Legarth og partiformand Lars Barfod deles om de sidste. Tom Behnke opdaterede sit coverbillede 11. januar 2013, mens Benedikte Kiær har stoppet al aktivitet. Men hun vil jo også være borgmester i Helsingør.

Men det er ikke kun Det Konservative Folkeparti, der har et lavt aktivitetsniveau. Det er efterhånden tydeligt, at SF og Socialdemokraterne ikke klarer det så godt på Facebook. Værst ser det ud for SF, som i denne uge nærmede sig det Det Konservative Folkepartis aktivitetsniveau. På intet tidspunkt i de seneste fire uger har partiets folketingsmedlemmer kunnet svinge sig op til ret meget mere end et par statusopdateringer om ugen. Og det ser ikke meget bedre ud hos Socialdemokraterne, som på intet tidspunkt kom over et gennemsnit på tre statusopdateringer om ugen. Selvom de to partier måske kan glæde sig over, at man under ferien faktisk kan ane et lille udsving i aktivitetsniveauet, er det en lille trøst. For der er rigtig mange af partiernes folketingsmedlemmer, der ikke deltager og ikke har gjort det i lang tid.

Måske har ferien gjort dem godt?

Hvad snakker de om?
Det var hverken de vilde unge i Prag eller Lars Barfoed, som toppede folketingsmedlemmernes emner på Facebook. Og det blev heller ikke hestekødsskandalen, selv om Mette Gjerskov gjorde sit for at holde kammertonen sammen med naboens æsel, Harry. :o)

Igen personligt
Det var igen de personlige spørgsmål, der toppede listen. Og i den her uge giver det oven i købet mening, da der blev holdt vinterferie i uge 7. Der er imidlertid to bemærkelsesværdige ting ved fordelingen af de personlige statusopdateringer:

Den første er, at Venstres medlemmer formår at poste flest statusopdateringer om personlige ting, selv om de holder fri. Hvis det er koordineret, er det godt tænkt. Hvis ikke, er det heldigt. Pointen er, at Venstres folketingsmedlemmer ikke melder sig ud af de sociale medier, bare fordi de har ferie. De fortæller om, hvad de laver.

Den anden ting, som jeg bed mærke i, er, at der ikke blev foretaget en eneste personlig statusopdatering fra SF eller Liberal Alliance. Og der var heller ikke nogen fra Det Konservative Folkeparti, men det er knapt så overraskende.

Beskæftigelsen
Venstre har igen beskæftigelsen højt på dagsordenen. Det samme har Enhedslisten og til en vis grad Det Radikale Venstre. Socialdemokraterne har to statusopdateringer om emnet.

Medier
Medierne var højt på listen i uge 7. Og det er der en god grund til. Hun hedder Karen Jespersen. Emnet dækker over, hvor politikerne snakker om mediernes dækning af et emne, til at i talesætte andre politiske emner, eller om medierne som sådan. Men Karen Jespersen har været snedig. Hendes statusopdateringer er links til emner i Den Korte Avis, som man må formode, hun synes er vigtige. En fiks form for co-branding.

Socialt
På det sociale område har Socialdemokraterne overraskende nok været de mest aktive. Og det drejer sig primært om emnet barsel. Det Radikale Venstres medlemmer er runner up på det emne.

Sundhed
Det er i høj grad Dansk Folkeparti, der har sat dagsordenen på sundhedsområdet. Og det på trods af ferien, kan man forstå. Partiet havde hele 14 posts om emnet, hvad der svarer til 18,2 procent af partiets statusopdateringer. Det er LiseLott Blixts fortjeneste.

428 statusopdateringer
Der er i uge 7 foretaget 428 statusopdateringer af de medlemmer af Folketinget, som er på Facebook, og som trodsede vinterferien. Det er et fald på 33,6 procent i forhold til ugen før.

Venstres folketingsmedlemmer samlet foretog 126 opdateringer. Der er et spring ned til Socialdemokraterne, som samlet foretog 90 statusopdateringer. Dansk Folkeparti indtog tredjepladsen med 77 statusopdateringer.

Det Konservative Folkeparti er igen ugens bundskraber. Lene Espersen postede en statusopdatering, som samtidig var et debatindlæg, der blev bragt i Jyllands Posten 15. februar 2013. Og som i øvrigt er skrevet sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre.
Mai Henriksen stod for de sidste tre konservative statusopdateringer.

Hyllesteds tabeller
Med Hyllesteds tabeller beregnes aktivitetsniveauet i forholdet mellem antallet af statusopdateringer relativt til antallet folketingsmedlemmer. Hyllesteds lille tabel viser aktivitetsniveauet for en uges statusopdateringer, mens Hyllesteds store tabel beskriver et partis folketingsmedlemmers aktivitetsniveau fra uge til uge, og den kan ses på udtrykt på grafen øverst.

Hyllesteds lille tabel for uge 7:

Det Konservative Folkeparti 0,6
Socialistisk Folkeparti 0,9
Liberal Alliance 1,9
Socialdemokraterne 2,1
Venstre 2,9
Det Radikale Venstre 3,5
Enhedslisten 3,6
Dansk Folkeparti 5,9

Den viser, at det igen i uge 7 var Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer, der var mest aktive på Facebook, mens Enhedslistens folketingsmedlemmer kun lige netop var mere aktive, end Det Radikale Venstres folketingsmedlemmer.

Det Konservative Folkepartis folketingsmedlemmer var igen de mindst aktive; kun var Mai Henriksen og Lene Espersen postede noget på Facebook.

Uge 7: 2.180 nye followers
Folketingsmedlemmerne fik 2.180 nye followers på Facebook i uge 7, og dermed er det samlede antal followers per 15. februar 2013 steget til 1.033.900. Socialdemokraterne har stadig flest, efterfulgt af Venstre og SF.

Det er stadig SF og Dansk Folkeparti, der har fået samlet flest followers i denne Folketingssamling. Der er heller ikke de store udsving for den seneste uge og antallet af nye followers fordeler sig jævnt mellem partiernes folketingsmedlemmer.

I alt har partierne fået 82.006 nye followers i denne Folketingssamling.

Herunder fordelingen:

Dansk Folkeparti 18.684
Det Konservative Folkeparti 1.498
Det Radikale Venstre 6.646
Enhedslisten 5.471
Liberal Alliance 7.542
SF 28.440
Socialdemokraterne 7.264
Venstre 6.461

I løbet af ugen er der kommet 2.180 nye followers til. Det betyder, at den samlede fordeling efter 15. februar 2013 ser således ud:

Dansk Folkeparti 50.693
Det Konservative Folkeparti 29.606
Det Radikale Venstre 94.733
Enhedslisten 106.774
Liberal Alliance 37.678
SF 173.095
Socialdemokraterne 311.950
Venstre 229.371
Total 1.033.900


Hver uge samler jeg nogle af de tal og historier, der præger folketingsmedlemmernes gøren og laden på Facebook. Tallene indsamles typisk fredag. Efterhånden som jeg bearbejder dataene henover weekenden, vil jeg poste dem på min Facebookside, www.facebook.com/troelsrunge og på min Google+ konto, www.gplus.to/troelsrunge. Du kan også følge med på Twitter, hvor jeg er @runello. Mandag eller tirsdag lægger jeg en opsamling her på bloggen. Er der noget, du synes, jeg skal tage med, så send en mail til tsr@axiome.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *