Mødefri = Nyt fra sommerlandet

Kun 17 folketingsmedlemmer var meget aktive i uge 27, hvor Folketingets mødefri periode begyndet. Folketingsmedlemmerne på Facebook fik kun postet 375 statusopdateringer. Og hele 21,3 procent af statusopdateringerne kom fra sommerlandet.

Partilederrunden på Facebook i uge 27
15 statusopdateringer fra partilederne var hvad det blev til i uge 27.
Og det er et stykke under de 31 statusopdateringer de tilsammen poster om ugen.

Kristian Thulesen Dahl og Anders Samuelsen var de mest aktive partiledere på Facebook i uge 27.

Statsministeren foretog en statusopdatering, mens oppositionens leder, Lars Løkke Rasmussen postede to.

Kristian Thulesen Dahl 4
Lars Barfoed 0
Margrethe Vestager 3
Johanne Schmidt-Nielsen 1
Anders Samuelsen 4
Annette Vilhelmsen 0
Helle Thorning-Schmidt 1
Lars Løkke Rasmussen 2

91 folketingsmedlemmer var aktive på Facebook i uge 27 – og 17 var meget aktive
I uge 27 var kun 91 folketingsmedlemmer aktive på Facebook. Det svarer til, at 56 procent af folketingsmedlemmerne på Facebook postede mindst én statusopdatering i løbet af ugen. Og det er en nedgang i forhold til ugen før, men folketingets mødefri periode er jo også gået i gang.

Kigger man på aktiviteterne i forhold til, hvor mange der har foretaget en statusopdatering i løbet af de seneste 30 dage, så drejer det sig om 139 folketingsmedlemmer af de 160 der er på Facebook, hvilket svarer til 86 procent af folketingsmedlemmerne på Facebook.

Kigger man på partitilhørsforholdet, så er det folketingsmedlemmerne fra Liberal Alliance og Det Radikale Venstre, som har været de mest aktive. Hos Liberal Alliance har 78% af folketingsmedlemmerne været aktive, mens det hos Det Radikale Venstre drejer sig om 76 procent.

Det er en lille overraskelse, at det kun er fire SFere, som har været aktive i uge 27. Og de postede kun 8 statusopdateringer tilsammen.

I denne opgørelse er folketingsmedlemmernes statusopdateringer sat i forhold til tid, dvs. hvornår hver enkelt politiker har gennemført den seneste statusopdatering i intervallerne indenfor den seneste uge, måned, kvartal, et halvt år, et år eller længere. Og kigger man på lagkagediagram A kan man se fordelingen fra aktivitet indenfor den seneste uge til længere tid, mens hvis man kigger man på det søjlediagram, der hedder B, så kan man se, hvordan aktiviteten fordeler sig på tværs af partierne.

17 folketingsmedlemmer var meget aktive
Af de 91 folketingsmedlemmer, der foretog mindst en statusopdatering på Facebook i den forløbne uge, var der kun 17 folketingsmedlemmer, som var meget aktive på Facebook. Det er de folketingsmedlemmer, som havde en høj grad af aktivitet, dvs. postede 7 eller flere statusopdateringer. I uge 27 udgjorde de 19 procent af de aktive folketingsmedlemmer på Facebook.

Gruppen med middelaktivitet, dvs. som postede mellem 4 til 6 statusopdateringer i løbet af ugen, bestod i uge 27 af 24 folketingsmedlemmer.

Der var 50 folketingsmedlemmer i de to sidste grupper, som postede 2 til 3 statusopdateringer eller bare én. Fordelingen kan se i lagkagediagram C, mens diagram D viser fordelingen af de aktive bruger efter parti.

Kigger man på tilhørsforholdet for de meget aktive, kan man se at der er 6 Socialdemokrater og 4 folketingsmedlemmer fra Venstre og 4 fra Dansk Folkeparti. Der er to fra Enhedslisten og en fra Liberal Alliance. Fordelingen kan se på diagram E og på diagram F.

Listen over de 17 mest aktive er herunder:

Liselott Blixt (O)
Morten Marinus (O)
Søren Espersen (O)
Karen Johanne Klint (S)
Per Clausen (Ø)
Karen Hækkerup (S)
Kristian Pihl Lorentzen (V)
Anni Matthiesen (V)
Mette Gjerskov (S)
Mette Bock (I)
Mads Rørvig (V)
Martin Geertsen (V)
Rasmus Prehn (S)
Karin Gaardsted (S)
Jeppe Kofoed (S)
Rosa Lund (Ø)
Pia Kjærsgaard (O)

Hvad snakkede folketingsmedlemmerne om på Facebook i uge 27?

De personlige spørgsmål
De personlige spørgsmål, overvejende med emner fra sommerlandet, kom ind til på førstepladsen i uge 27, hvor de udgjorde 21,3 procent af det samlede antal statusopdateringer.

Udenrigs
Danmarks forhold til udlandet nåede ind på en andenplads, bl.a. på grund af Egypten, Ban Ki Moon i Danmark, 4. juli og Danmarks forhold til USA.. Emnet udgjorde 12,5 procent af det samlede antal statusopdateringer.

Lokalt
De lokale emner rykkede ind på tredjepladsen i uge 27. Det var fortrinsvist folketingsmedlemmer fra Socialdemokratiet og Venstre, som postede statusopdateringer fra rundt omkring i Danmark. Emnet udgjorde 9,3 procent af alle statusopdateringer.

Kritik af partier
Det var næsten kun Socialdemokrater, som var aktive i kritikken af andre partier. Hele 22 statusopdateringer var med direkte adresse til Venstre, hvilket betød af det udgjorde knap 20 procent af Socialdemokraternes statusopdateringer og 7,2 procent af alle statusopdateringer.

Socialpolitisk
De socialpolitiske spørgsmål nåede ind på femtepladsen og emnet udgjorde 5,9 procent af det samlede antal statusopdateringer.

Hyllesteds tabeller* i uge 27: Dansk Folkeparti langt over gennemsnittet på Facebook
Hvor sommeren er ved at indfinde sig hos de andre partier, så har der været mere travlt blandt Dansk Folkepartis folketingsmedlemmerne. De var de mest aktive i uge 27, hvor de lå langt over gennemsnittet og fra de andre partiers folketingsmedlemmer.

I den anden ende af skalaen er SF næsten gået helt i stå. Samlet set fik SFs folketingsmedlemmer kun postet 8 statusopdateringer i løbet af ugen.

Enhedslisten, Liberal Alliance og Socialdemokraterne er lidt over gennemsnittet, mens folketingsmedlemmerne fra de øvrige partier ligger lidt under gennemsnittet, der vises som den sorte stiplede linje på grafen, som lå på 2,5 statusopdateringer pr. folketingsmedlem.

Hyllesteds lille tabel for uge 27:
Dansk Folkeparti 6,7
Det Konservative Folkeparti 1,3
Det Radikale Venstre 1,9
Enhedslisten 2,6
Liberal Alliance 2,9
SF 0,5
Socialdemokraterne 2,5
Venstre 1,6
AVG 2,5

Folketingsmedlemmerne foretog 375 statusopdateringer i uge 27
I uge 27 blev der foretaget 375 statusopdateringer af de folketingsmedlemmer, der er på Facebook. Det er et fald på 39,8 procent i forhold til ugen før. Og det er meget naturligt med sommeren in mente.

Eksempelvis har Venstres folketingsmedlemmer kun postet 72 statusopdateringer, hvilket svarer til 19 procent af det samlede antal. Og det er meget langt fra det de plejer.

Til gengæld var der lidt mere damp Socialdemokraternes folketingsmedlemmer, som postede 112 statusopdateringer, hvilket svarer til 30 procent af det samlede antal.

Det var kun Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer, som overrasker lidt. Samlet postede de hele 87 statusopdateringer, hvilket er 10 til 15 mere end de plejer på en uge. Det skyldes i høj grad, at Morten Marinus er begyndt at bruge Facebook efter en længere pause. Hos partiets øvrige folketingsmedlemmer på Facebook er sommeren begyndt at sætte sine spor.

Udviklingen kan ses på grafen, mens fordelingen af statusopdateringer vises på lagkagediagrammet. Procenttallene er afrundet.

Folketingsmedlemmerne fik 407 nye followers på Facebook i uge 27
I uge 27 var det Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, som fik samlet flest nye followers på Facebook, men de andre fulgte fint med.

Bortset fra SF og Det Radikale Venstre, som begge tabte followers.

Med de 407 nye followers har folketingsmedlemmerne i alt fået 152.277 nye followers i denne Folketingssamling.

Herunder kan du se fordelingen:
Dansk Folkeparti 28.587
Det Konservative Folkeparti 7.388
Det Radikale Venstre 9.325
Enhedslisten 23.215
Liberal Alliance 15.543
SF 27.488
Socialdemokraterne 19.532
Venstre 21.199

Folketingsmedlemmernes samlede antal followers er 5. juli 2013 steget til 1.103.496.

Socialdemokraterne har stadig flest, efterfulgt af Venstre og SF.

Den samlede fordeling ser således ud:
Dansk Folkeparti 60.596
Det Konservative Folkeparti 35.496
Det Radikale Venstre 97.412
Enhedslisten 124.518
Liberal Alliance 45.679
SF 172.143
Socialdemokraterne 323.543
Venstre 244.109


*Med Hyllesteds tabeller beregnes aktivitetsniveauet i forholdet mellem antallet af statusopdateringer relativt til antallet folketingsmedlemmer. Hyllesteds lille tabel viser aktivitetsniveauet for en uges statusopdateringer, mens Hyllesteds store tabel beskriver et partis folketingsmedlemmers aktivitetsniveau fra uge til uge og den kan ses på udtrykt på grafen.

Hyllesteds tabeller bygger på en ret enkel metode, som er foreslået af Kasper Hyllested, https://twitter.com/kasperhyllested. Man tager antallet af statusopdateringer relativt til antal personer/mandater for at givet et retvisende billede.

Fordeler man eksempelvis Socialdemokraternes 43 folketingsmedlemmer, så poster denne gruppe eksempelvis 124 statusopdateringer i en uge, hvilket giver en fordeling på 2,9 statusopdatering per medlem.


Ovenstående blev først offentliggjort 10. juli 2013 på www.facebook.com/troels.runge

Jeg har samlet tallene her på bloggen for historikkens og fuldstændighedens skyld. Derfor er det ikke muligt, at kommentere dem yderligere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *