Folketingsmedlemmerne runder en million followers på Facebook

Herover ses Folketingsmedlemmernes antal followers samlet efter parti.

Medlemmerne af Folketinget har nu tilsammen samlet mere end en million followers på Facebook. På knap fire måneder er antallet steget med næsten 50.000, så det samlede antal i dag er på 1.000.327 followers.

Socialdemokraterne, hvis folketingsmedlemmer stadig har flest followers, følges nu af 309.470, mens Venstre på andenpladsen, følges af 225.971. SF er på tredjepladsen steget til 161.993 followers. Det Konservative Folkeparti indtager sidstepladsen.  De 7 konservative folketingsmedlemmer, som er på Facebook, følges kun af 28.912.

Ulige fordeling
Udviklingen er for så vidt ikke overraskende. Det er til gengæld interessant at se, hvordan det øgede antal followers fordeler sig, fordi den bekræfter forestillingen om, at de, der tager dagsordenen, bliver belønnet.

Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har formået at samle flest followers, mens Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten har samlet færrest. Venstre og Socialdemokraterne har haft et lidt svingende efterår. Det Radikale Venstre så længe ud til at få et skidt efterår på Facebook, men de sidste to uger har givet dem et hop på hele 2.495 followers.

SF har været efterårets højdespringer. Partiets folketingsmedlemmer har formået at samle hele 17.338 followers i løbet af efteråret. Formandsdebatten og den turbulens, der var i den forbindelse, satte sit præg på antallet af followers. Til gengæld ser den udvikling ud til at være stagneret. De seneste to uger har partiet faktisk tabt 188 followers.

Dansk Folkeparti er den anden højdespringer i efteråret. Det skyldes ligeledes et formandsskifte, hvor Kristian Thulesen Dahl ikke bare overtog ledelsen af partiet, men han kom samtidig også på Facebook. På samme tid har Pia Kjærsgaard formået at samle 2.977 followers, og det endda efter at hun trådte tilbage som leder af Dansk Folkeparti.

Det tredje parti, der har høstet nye followers, er Liberal Alliance: Partiets folketingsmedlemmer har fået samlet 5.762 i løbet af efteråret.  Partiet er dels godt hjulpet af, at Anders Samuelsen har fået ryddet op i sine sider og profiler, og dels af at Joachim B. Olsen, Simon Emil Ammitzbøll og Ole Birk Olesen har været i stand til at give partiet kant. Også på Facebook.

Herunder ses Folketingsmedlemmernes akkumulering af followers, fordelt på parti, i løbet af efteråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *