Facebook-mysteriet Lisbeth Bech Poulsen

Lisbeth Bech Poulsen har besluttet sig for at nedlægge sin inaktive Facebookside, som ikke er blevet opdateret siden 9. oktober 2012, og flytte aktiviteterne over på sin personlige Facebookprofil. Lisbeth Bech Poulsens handling er udtryk for en interessant adfærd, der fra tid til anden kan observeres blandt en lille andel af folketingsmedlemmerne på Facebook, og derfor er interessant at iagttage som eksempel.

Da Lisbeth Bech Poulsen 8. april informerede om ændringen, skrev hun i samme ombæring, at hun håbede, folk fremover vil følge med på hendes personlige profil, der indtil nu har været skjult, og hvor indlæg kun kan ses af hendes venner. Den seneste offentlige statusopdatering på profilen er et stykke grafik fra kvindernes internationale kampdag 8. marts 2014.

Det kan ses som en næsten bittersød ironi i at gå fra en inaktiv Side til en næsten lige så inaktiv Profil, men det er ikke her, kæden hopper af.

20140416lbpFBFor i processen dumper Lisbeth Bech Poulsen 1.232 følgere, som hun ellers kunne have føjet til de 3.010 venner, som hun har på profilen. Det logiske træk ville have været at konvertere den personlige profil til en side, og derefter have lagt de to sider sammen. Efter overlappet, ville hun i det mindste have fået en nettogevinst af følgere. Og følgere skal man ikke kimse ad på Facebook, hvor det for tiden i stigende grad er svært at få bygget et publikum op. I Lisbeth Bech Poulsens tilfælde har det taget siden 15. august 2011 at samle 831 nye følgere, som det fremgår af grafen.

Til en vis grad kan jeg godt se pointen i, at politikere bruger sociale medier som passive placeholdere, fx. hvis man ikke vil bruge dem til andet end valgkamp, og samtidig gerne vil sikre sig tilstedeværelsen.  Og når man som Lisbeth Bech Poulsen til gengæld er aktiv på Twitter, kan det endda virke meningsfyldt.

Men når man ikke engang orker den passive indsamling af følgere til fremtidig brug, og samtidig går fra at bruge en Facebookside til en Profil, som ikke er den mest anvendelige form for Facebook-tilstedeværelse til valgkamp, så er det mig en gåde, hvor man egentlig vil hen med sine sociale medier.

Lisbeth Bech Poulsen er valgt for Socialistisk Folkeparti i Nordjyllands Storkreds. Du finder hendes Facebookside her og hendes personlige profil her.

Lisbeth Bech Poulsen er aktiv på Twitter på @LisbethBPoulsen

Hendes hjemmeside er www.lisbethbechpoulsen.dk, hvorfra der linkes til Facebooksiden.

 

2 Replies to “Facebook-mysteriet Lisbeth Bech Poulsen”

 1. Måske er der større problemer i verden, men tak for opmærksomheden:-)
  Jeg kan bedre lide den lidt mere direkte kontakt på en personlig side og synes det var på tide at lukke en inaktiv side.
  Jeg godkender de fleste venneanmodninger, der er intet hemmeligt over min personlige side.
  Så tilføj mig, så kan vi diskutere videre derinde:-)

  Mvh. Lisbeth

 2. Tak for et hurtigt svar Lisbeth.

  Naturligvis er der større problemer i verden 🙂

  Og jeg kan godt forstå ønsket om at deltage i den mere direkte kommunikation, som Facebookprofiler tilbyder. Du er langtfra den eneste politiker, som har det ønske. En af de væsentligste begrundelser, jeg ofte hører, er bedre muligheder for tovejskommunikation.

  Det synes jeg er et fair argument, men det er også problematisk, for det leder i dit tilfælde til det meget synlige tab af følgere fra din Facebookside. Følgere, som du sikkert har brugt en del tid på at opbygge en relation til. Tilsvarende har nogle af dine følgere har formentlig gjort sig overvejelser om de ville trykke på synes-godt-om-knappen. Derudover har du måske også har brugt annoncekroner på, at opbygge relationer til dine følgere?

  Det andet problem er, at man ikke kan se, hvem og hvor mange man rammer med sin kommunikation. Og man kan heller ikke annoncere fra en Facebookprofil. Det kan man fra en Facebookside.

  Jeg siger ikke, at der er noget hemmeligt over din personlige side. Det er langt fra mit ærinde. Men det er måske en overvejelse værd, at gøre dine statusopdateringer tilgængelig for alle, og ikke kun for dine venner. Måske ville forskellen syne af mindre?

  Alt godt,
  Troels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *