Cykelferie

77 folketingsmedlemmer var aktive på Facebook i uge 29. 16 var endog meget aktive, heriblandt Kristian Thulesen Dahl og Lars Løkke Rasmussen. Der var meget snak om cykling, men generelt var aktivitetsniveauet lavt og folketingsmedlemmerne fik kun postet 337 statusopdateringer.

Partilederrunden på Facebook i uge 29
18 statusopdateringer. Det var, hvad partilederne kunne drive det til på Facebook i uge 29. Kristian Thulesen Dahl og Lars Løkke Rasmussen var de mest aktive partiledere, og deres statusopdateringer handlede i høj grad om Team Rynkeby. Men også statsministeren og formanden for Det Konservative Folkeparti nåede at lægge vejen forbi Facebook.

Herunder ses partiledernes aktivitet på Facebook:
Kristian Thulesen Dahl: 8
Lars Løkke Rasmussen:  8
Lars Barfoed:  1
Helle Thorning-Schmidt:   1

95 folketingsmedlemmer var aktive på Facebook i uge 29
I uge 29 var 77 folketingsmedlemmer aktive på Facebook. Det svarer til, at 48 procent af folketingsmedlemmerne på Facebook postede mindst én statusopdatering i løbet af ugen.

Kigger man på aktiviteterne i forhold til, hvor mange der har foretaget en statusopdatering i løbet af de seneste 30 dage, så drejer det sig om 141 folketingsmedlemmer af de 160 der er på Facebook, hvilket svarer til 88 procent af folketingsmedlemmerne på Facebook.

Kigger man på partitilhørsforholdet, så er det overvejende folketingsmedlemmerne fra Dansk Folkeparti, som har været de mest aktive. Hos Dansk Folkeparti har hele 69 procent af folketingsmedlemmerne været aktive. Til sammenligningen nåede kun 7 procent af SFs folketingsmedlemmer rundt om Facebook.

I denne opgørelse er folketingsmedlemmernes statusopdateringer sat i forhold til tid, dvs. hvornår hver enkelt politiker har gennemført den seneste statusopdatering i intervallerne indenfor den seneste uge, måned, kvartal, et halvt år, et år eller længere. Og kigger man på lagkagediagram A kan man se fordelingen fra aktivitet indenfor den seneste uge til længere tid, mens hvis man kigger man på det søjlediagram, der hedder B, så kan man se, hvordan aktiviteten fordeler sig på tværs af partierne.

16 folketingsmedlemmer var meget aktive
Af de 77 folketingsmedlemmer, der foretog mindst en statusopdatering på Facebook i den forløbne uge, var der 16 folketingsmedlemmer, som var meget aktive på Facebook. Det er de folketingsmedlemmer, som havde en høj grad af aktivitet, dvs. postede 7 eller flere statusopdateringer. I uge 29 udgjorde de 21 procent af de aktive folketingsmedlemmer på Facebook.

Gruppen med middelaktivitet, dvs. som postede mellem 4 til 6 statusopdateringer i løbet af ugen, bestod i uge 29 af 18 folketingsmedlemmer.
Der var 43 folketingsmedlemmer i de to sidste grupper, som postede 2 til 3 statusopdateringer eller bare én. Fordelingen kan se i lagkagediagram C, mens diagram D viser fordelingen af de aktive bruger efter parti.

Kigger man på tilhørsforholdet for de meget aktive, kan man se at der er 5 fra Dansk Folkeparti , 4 folketingsmedlemmer fra Venstre og 3 fra hhv. Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre. Der er også en enkelte konservativ blandt de mest aktive.
Fordelingen kan se på diagram E og på diagram F.


Listen over de 16 mest aktive er herunder:
Liselott Blixt (O)
Morten Marinus (O)
Kristian Pihl Lorentzen (V)
Karen Johanne Klint (S)
Anni Matthiesen (V)
Manu Sareen (B)
Esben Lunde Larsen (V)
Mette Gjerskov (S)
Lars Løkke Rasmussen (V)
Karin Gaardsted (S)
Kristian Thulesen Dahl (O)
Søren Espersen (O)
Jeppe Mikkelsen (B)
Nadeem Farooq (B)
Brian Mikkelsen (C )
Marie Krarup (O)

Hvad snakkede folketingsmedlemmerne om på Facebook i uge 29?

De personlige spørgsmål
De personlige spørgsmål topper igen listen i uge 29, hvor de udgjorde hele 32 procent af det samlede antal statusopdateringer. Det er lidt mindre end ugen før, men stadig meget højt for emnet. Sommeren præger statusopdateringerne.

Team Rynkeby
Team Rynkeby er på vejene, og derfor får cykelturen opmærksomhed fra folketingsmedlemmer fra Venstre, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre. Cykelturen udgjorde 8,3 procent af det samlede antal statusopdateringer.

Medier
Medierne nåede ind på tredjepladsen i uge 29, hvor der overvejende snakkes om deltagelse i det ene eller andet program. Emnet udgjorde 5,3 procent af det samlede antal statusopdateringer.

Erhverv & arbejdsmarked
Erhverv & arbejdsmarkedsspørgsmålene kom ind på en fjerdeplads. Men emnet udgjorde kun 4,2 procent af alle statusopdateringer.

Udenrigs
Udenrigsstoffet nåede ind på femtepladsen, men udgjorde kun 3,9 procent af alle statusopdateringer.

Hyllesteds tabeller* i uge 29: Dansk Folkeparti igen langt over gennemsnittet på Facebook
Dansk Folkeparti ligger igen langt over gennemsnittet på Facebook, her hvor sommeren er i fuld gang. Og er det eneste parti over gennemsnittet, der vises som den sorte stiplede linje på grafen, og som lå på 2,2 statusopdateringer pr. folketingsmedlem.

SF, og til dels Enhedslisten, er gået næsten helt i stå.

Hyllesteds lille tabel for uge 29:
Dansk Folkeparti 7,4
Det Radikale Venstre 2,2
Venstre 2
Liberal Alliance 1,8
Socialdemokraterne 1,8
Det Konservative Folkeparti 1,3
Enhedslisten 0,9
Socialistisk Folkeparti 0,4

Folketingsmedlemmerne foretog 337 statusopdateringer i uge 29
I uge 29 blev der foretaget 337 statusopdateringer af de folketingsmedlemmer, der er på Facebook. Det lyder ikke af meget, men det er faktisk en stigning på 7,6 procent i forhold til ugen før.

SFs folketingsmedlemmer nåede kun at poste 6 statusopdateringer i ugens løb, mens Enhedslistens folketingsmedlemmer nåede op på hele 9 statusopdateringer på Facebook.

Udviklingen for de seneste 8 uger kan ses på grafen, mens fordelingen af statusopdateringer vises på lagkagediagrammet. Procenttallene er afrundet.

Folketingsmedlemmerne fik 601 nye followers på Facebook i uge 29
Igen i uge 29 var det Venstre, som fik samlet flest nye followers på Facebook. Faktisk langt flere end de andre partier tilsammen.

Med de 601 nye followers har folketingsmedlemmerne i alt fået 154.937 nye followers.

Herunder kan du se fordelingen:
Dansk Folkeparti 28.935
Det Konservative Folkeparti 7.433
Det Radikale Venstre 9.325
Enhedslisten 23.246
Liberal Alliance 15.537
SF 27.404
Socialdemokraterne 19.387
Venstre 23.670

På grafen ses udviklingen for de seneste 8 uger.

Folketingsmedlemmernes samlede antal followers er per 21. juli 2013 på 1.106.156.

Socialdemokraterne har stadig flest, efterfulgt af Venstre og SF. Den samlede fordeling ser således ud:

Dansk Folkeparti 60.944
Det Konservative Folkeparti 35.541
Det Radikale Venstre 97.412
Enhedslisten 124.549
Liberal Alliance 45.673
SF 172.059
Socialdemokraterne 323.398
Venstre 246.580

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *