Danskernes brug af nyhedsmedier 2016

Vi vil ikke have skræddersyet nyheder på Facebook. Og vi er heller ikke glade for tanken om, at sociale mediers algoritmer fjerner synspunkter, der kan udfordre vores egne. Det er et par af de resultater, som man læse i undersøgelsen Danskernes brug af nyhedsmedier 2016, der udkom 23. februar 2017.

Læs mere » “Danskernes brug af nyhedsmedier 2016”


The Softening of Journalism

De seneste dage har jeg deltaget i kurset The Softening of Journalism på Københavns Universitet, hvor der er blevet talt om, hvordan behandlingen og fremstillingen af følelser relaterer sig til journalistikken, der normalt regnes for at være “objektiv”, og hvad det betyder for den offentlige samtale. Samt hvilken rolle livstilsjournalistikken spiller for samfund med stigende medialisering, personcentrering og øgede individuelle livstilsvalg, og hvor publikum orienterer sig i forhold til medierne for råd og vejledning om, hvordan de skal leve deres liv.

Læs mere » “The Softening of Journalism”


Building Global Community

16. februar 2017 kom Mark Zuckerbergs længe ventede nye visioner for Facebook, med titlen Building Global Community. Her kan du læse om en lang række kommende ændringer af Facebook, der tilsyneladende skal pakkes snart i flere rum og hastigheder ved hjælp af øget brugerkontrol, en demokratisk proces i stor skala og kunstig intelligens (AI), der altsammen skal reflektere lokale kulturelle værdier og normer, politiske forhold, og samtidig skal respektere lokale love.

Læs mere » “Building Global Community”


Skolevalg 2017: Blå ungdom på Facebook

Kortere skoledage, aktiv dødshjælp, gratis psykologhjælp, fri hash, hårde straffe og kødfrie dage har været blandt de mange temaer, der har været i spil til årets skolevalg, der afgøres i morgen, 2. februar. Efter et par ugers valgkamp skal landets skoleelever sætte deres kryds ved et af de ungdomspartier, hvis moderparti er opstillingsberettiget til det kommende folketingsvalg.

Valget er naturligvis interessant som en demokratisk øvelse, men ungdomspartierne har også forsøgt at engagere vælgerne på sociale medier.

Læs mere » “Skolevalg 2017: Blå ungdom på Facebook”


Danskerne og Facebook 2016

Forleden var jeg i gang med en gennemgang af sociale medier i Danmark. I den forbindelse havde jeg brug for friske tal på brugen af Facebook, men i stedet for at anvende eksisterende surveys, blev jeg kraftigt inspireret af Lars Damgaard Nielsens tidligere sammenligninger af antallet af brugere på Facebook med Danmarks Statistiks tal for den danske befolkning. Metoden er enkel, men effektiv. Resultatet var både som forventet og noget overraskende.

Læs mere » “Danskerne og Facebook 2016”