Det bliver en lang affære

Valgkampen frem til et kommende folketingsvalg er og bliver en langstrakt affære. Mindst siden januar 2014 har man på Facebook og Twitter kunne følge kandidaternes anstrengelser for, at få klistret valgplakater, trykt foldere og samlet frivillige til kampagnerne. Og i dag gjorde Astrid Haug, over på Twitter, opmærksom på, at Dan Jørgensen havde lagt sin første valgvideo på YouTube. Og det er rigtigt nok. I går, 23. oktober 2014, lagde Socialdemokratiet de første 20 valgvideoer på til folketingsvalget i 2015.

Udover, at det nu er åbenlyst at Socialdemokratiet først planlægger at føre valgkamp i 2015, er det interessant, at se partiets bud på, hvordan en valgvideo skal se ud i 2015.

Alle valgvideoer er øjensynligt optaget på samme lokation, og de er skåret over samme læst. Og de er skåret som videospots på cirka 30 sekunder og lige lidt over et minut, hvilket gør dem ideelle til deling på sociale medier, som Facebook.

Hver valgvideo indledes med et klip med kandidaten, hvor der er lagt en voice over på lydsiden, hvor kandidaten fortæller lidt om sig selv. Herefter klippes der til det billede, hvor kandidaten er i gang med sin fortælling. Og for at skabe dynamik og rytme i valgvideoerne, har man valgt at benytte to forskellige kamerapositioner, som man kan klippe imellem. Hver video toner ud til et rødt skilt med opfordring til at stemme på kandidaten. I alt består en video af fem til syv klip frem til stemmeopfordringen. Det er enkelt og det burde være effektivt.

ap2014spolitikBig

Alligevel går det galt med fokuspunktet fra begyndelsen, hvor åbningsbilledet viser kandidaten i bunden af billedet. Helt i bunden af billedet. Og selvom det er slemt for de fleste kandidater, ser det ud til at det er gået værst udover skatteminister Benny Engelbrecht, som i åbningsskuddet kun får fyldt 1/9 del af billedet ud. Engelbrecht får dog skarp konkurrence om af være mindst i billedet af både Daniel Toft Lauritzen og Jan Johansen.

be@yt23102014

Selvom det bedst kan beskrives som en fejl, har man desværre valgt at gøre fejlen til et gennemgående træk i Socialdemokratiets valgvideoer. Blandt de 20 valgvideoer er der kun to undtagelser. Det er videoerne med Kirsten Brosbøl og Mattias Tesfayes (Tesfayes video er øjensynligt fra en tidligere klipperunde i september 2014). I de to tilfælde åbnes der direkte til klippet med en talende kandidat. Og selvom det giver en start der er en anelse kontakt, så virker det meget bedre end i de øvrige 18 valgvideoer.

Måske skal partiet tilbage til klipperummet?

Du kan se et udpluk af Socialdemokratiets valgvideoer herunder og se dem alle på YouTube.

Benny Engelbrects valgvideo

Anne Paulins valgvideo

Daniel Toft Lauritzens valgvideo

Jan Johansens valgvideo

Mattias Tesfayes valgvideo

Ane Halsboes valgvideo

1 Reply to “Det bliver en lang affære”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *